Met kaas
Ingrediënten voor 8 krokantjes:
- 1 vel brickdeeg van 30 cm diameter
- 10 ml olie
- 15 ml olijfolie om het vel brickdeeg in te smeren
- 16 lepeltjes kaas
- 8 ontpitte olijven, in 2 gesneden
Ingrediënten voor 8 krokantjes:
- 1 vel brickdeeg van 30 cm diameter
- 10 ml olie
- 15 ml olijfolie om het vel brickdeeg in te smeren
- 16 lepeltjes kaas
- 8 ontpitte olijven, in 2 gesneden
Laat de
oven voorverwarmen zonder de rooster op 180 °C.
Leg het
MultiFlex Deegblad of bakpapier op de rooster.
Haal het brickvel van het papier en leg het op het MultiFlex Deegblad. Bestrijk beide zijden met de
Patisserieborstel met olie en plaats het vervolgens op de Croissant Party op de kant met grote verdelingen.
U kan eveneens boter gebruiken, dit is zelfs beter met zoete croissants, maar u dient hem dan gesmolten te gebruiken en dan moet u ook de hoeveelheid verdubbelen.
Haal het brickvel van het papier en leg het op het MultiFlex Deegblad. Bestrijk beide zijden met de
Patisserieborstel met olie en plaats het vervolgens op de Croissant Party op de kant met grote verdelingen.
U kan eveneens boter gebruiken, dit is zelfs beter met zoete croissants, maar u dient hem dan gesmolten te gebruiken en dan moet u ook de hoeveelheid verdubbelen.
Hou met
de wijsvinger van de linkerhand het vel brickdeeg op zijn plaats (het heeft de
neiging weg te
glijden wegens de olie). Snijd met de andere hand één per één de driehoeken deeg uit. Vertrek van het midden naar de zijkanten.
Ga, als alle porties gesneden zijn, met de mini Deegrol over het midden om de driehoeken los te snijden.
glijden wegens de olie). Snijd met de andere hand één per één de driehoeken deeg uit. Vertrek van het midden naar de zijkanten.
Ga, als alle porties gesneden zijn, met de mini Deegrol over het midden om de driehoeken los te snijden.
Leg 2 lepeltjes kaas op het brede gedeelte van de driehoek, plaats er ½ olijf op vooraleer de driehoek toe te
rollen. . Leg ze op het Deegblad Antislip en rol ze op als croissants, te eindigen met de punt. Plooi de 2 uiteinden van de croissant toe om een klein pakje te bekomen.
Plaats op
het MultiFlex Deegblad en laat ze gedurende 5 min bakken 180 °C. Dien meteen
op.
De
krokantjes kunnen niet op voorhand klaargemaakt worden daar brickdeeg zeer vlug
vochtigheid absorbeert hetgeen het krokante teniet doet. Hartig zijn ze perfect
bij het aperitief en ze sluiten op harmonieuze wijze een maaltijd af met de
gesuikerde versie.
Met
ansjovis
Ingrediënten voor 8 krokantjes:
- 1 vel brickdeeg van 30 cm diameter
- 10 ml olie
- 15 ml olijfolie
- 16 opgerolde ansjovissen
- 8 lepeltjes uienpuree
Ingrediënten voor 8 krokantjes:
- 1 vel brickdeeg van 30 cm diameter
- 10 ml olie
- 15 ml olijfolie
- 16 opgerolde ansjovissen
- 8 lepeltjes uienpuree
Laat de
oven voorverwarmen zonder de rooster op 180 °C.
Leg het
MultiFlex Deegblad of bakpapier op de rooster.
Leg 1
lepeltje uienpuree op het brede gedeelte van de driehoek, plaats er 2
ansjovisfilets op vooraleer de driehoek toe te rollen. Leg ze op het Deegblad Antislip en rol ze op als
croissants, te eindigen met de punt. Plooi de 2 uiteinden van de croissant toe
om een klein pakje te bekomen.
Plaats op
het MultiFlex Deegblad en laat ze gedurende 5 min bakken 180 °C. Dien meteen
op.
De
krokantjes kunnen niet op voorhand klaargemaakt worden daar brickdeeg zeer vlug
vochtigheid absorbeert hetgeen het krokante teniet doet. Hartig zijn ze perfect
bij het aperitief en ze sluiten op harmonieuze wijze een maaltijd af met de
gesuikerde versie.
Samosastijl
Ingrediënten voor 8 samosa’s
- 1 vel brickdeeg van 30 cm diameter
- 10 ml olie
Vulling:
- 60 g gehakte biefstuk
- 1 knoflookteentje
- 1 eetlepel curry
- 1 eetlepel karwijzaadjes
- Zout en peper
Meng de
ingrediënten en leg 2 lepels vulling op het brede gedeelte van de driehoek
vooraleer deze op te rollen, toe te plooien en te bakken.
Laat de oven voorverwarmen zonder de rooster op 180 °C.
Laat de oven voorverwarmen zonder de rooster op 180 °C.
Leg het
MultiFlex Deegblad of bakpapier op de rooster.
Meng de
ingrediënten en leg 2 lepels vulling op het brede gedeelte van de driehoek
vooraleer deze op te rollen. Leg ze op het Deegblad Antislip en rol ze op als croissants, te
eindigen met de punt. Plooi de 2 uiteinden van de croissant toe om een klein
pakje te bekomen.
Plaats op
het MultiFlex Deegblad en laat ze gedurende 5 min bakken 180 °C. Dien meteen
op.
De
krokantjes kunnen niet op voorhand klaargemaakt worden daar brickdeeg zeer vlug
vochtigheid absorbeert hetgeen het krokante teniet doet. Hartig zijn ze perfect
bij het aperitief en ze sluiten op harmonieuze wijze een maaltijd af met de
gesuikerde versie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Graag uw mening over mijn blog...