Met ham
of gerookte zalm
- 3
sneden ham of gerookte zalm (ongeveer 100 g)
- 30 g geraspte gruyère
- 30 g geraspte gruyère
Voor croissants met ham raden we u aan om de sneden direct op het deeg te plaatsen vooraleer de driehoekjes uit te snijden. Het is dan voldoende er 1 tot 2 lepeltjes geraspte gruyère op te leggen, al naargelang de grootte van de croissants, vooraleer ze te rollen en te bakken.
Met krab
en sesamzaadjes
- 100 g krabsnippers
- 50 g emmenthal in kleine blokjes
- 30 g sesamzaadjes
- 50 g emmenthal in kleine blokjes
- 30 g sesamzaadjes
Leg 1 tot
2 lepeltjes vulling, naargelang de grootte van de croissants, op het deeg en
vervolgens 1 tot 2 blokjes kaas. Gebruik de Cuby Chef met de grote rooster om de kaas te snijden, uw blokjes
zullen dezelfde vorm hebben. Bestrooi ze, eenmaal gerold en met eigeel ingewreven, met sesamzaadjes
vooraleer ze te bakken.
Met
worstjes
- 8 tot 16 cocktailworstjes
OF
- 4 chipolata’s in 4 stukken van dezelfde grootte gesneden
OF
- 4 merguez in 4 stukken van dezelfde grootte gesneden
OF
- 4 chipolata’s in 4 stukken van dezelfde grootte gesneden
OF
- 4 merguez in 4 stukken van dezelfde grootte gesneden
Deze
minicroissants staan in de top van de kinderen en zijn zeer gemakkelijk te
maken. De worstjes worden rauw op de deegdriehoekjes geplaatst vooraleer ze
gerold worden. (U zal er 1 tot 2 stukken op plaatsen volgens de grootte van de
croissants.)
Met
paprika en komijn
- 1 hardgekookt ei
- 1 gekookte aardappel
- 15 g paprika
- 5 g komijnzaadjes
- 30 ml olijfolie
- 1 gekookte aardappel
- 15 g paprika
- 5 g komijnzaadjes
- 30 ml olijfolie
Plet het
hardgekookt ei samen met de aardappel en voeg er de paprika en de olijfolie aan
toe. Uw vulling moet soepel zijn en de textuur van een deeg
hebben. Eenmaal gerold en met eigeel ingestreken, kan u de croissants lichtjes bestrooien met de komijnzaadjes vooraleer ze te bakken.
hebben. Eenmaal gerold en met eigeel ingestreken, kan u de croissants lichtjes bestrooien met de komijnzaadjes vooraleer ze te bakken.
Met
tonijn en artisjok
- Puree van 2 artisjokbodems
- 1 klein doosje uitgelekte tonijnsnippers
- 80 g smeerkaas
- 1 klein doosje uitgelekte tonijnsnippers
- 80 g smeerkaas
Meng de
artisjokpuree met de uitgelekte tonijnsnippers en de smeerkaas.
Leg van deze mengeling 1 tot 2 lepeltjes op ieder driehoekje naargelang de grootte van de croissants. Rol ze op en bak ze.
Leg van deze mengeling 1 tot 2 lepeltjes op ieder driehoekje naargelang de grootte van de croissants. Rol ze op en bak ze.
Met
asperges en mascarpone
- 80 g mascarpone
- 16 groene aspergepunten
- 30 g maanzaadjes
- 1 eigeel om de croissants in te strijken
- 16 groene aspergepunten
- 30 g maanzaadjes
- 1 eigeel om de croissants in te strijken
Leg 1 tot
2 lepeltjes mascarpone op de driehoekjes. Om de croissants in dit geval te
rollen, zal het gemakkelijker zijn, ieder driehoekje voorzichtig op te heffen,
op het Deegblad te leggen en er vervolgens 1 tot 2 aspergepunten op de
mascarpone bij te leggen vooraleer ze op te rollen. De aspergepunten mogen
lichtjes uitsteken op de zijkant van de croissant.
Bestrijk ze met het eigeel en strooi er maanzaadjes over vooraleer ze te bakken.
Bestrijk ze met het eigeel en strooi er maanzaadjes over vooraleer ze te bakken.
Op zijn
Thaïs
- 150 g kipfilet in blokjes
gesneden
- 5 g poedersuiker
- 5 ml azijn
- 10 ml sojasaus
- 5 ml olie
- Zout en peper
- 5 g poedersuiker
- 5 ml azijn
- 10 ml sojasaus
- 5 ml olie
- Zout en peper
Gebruik
de Cuby Chef om het kipfilet in blokjes te snijden. Meng alle
ingrediënten van de vulling en leg 1 tot 2 lepels vulling op iedere driehoek
naargelang hun grootte,vooraleer ze te rollen en te bakken.
Met
(ontdooide) rauwe garnalen
- 100 g gepelde garnalen
- 30 ml paneermeel
- 1 knoflookteentje
- 15 ml gehakte peterselie
- 30 ml paneermeel
- 1 knoflookteentje
- 15 ml gehakte peterselie
Hak de
rauwe gepelde garnalen fijn en meng ze onder de overige ingrediënten. Leg 1 tot
2 lepeltjes vulling, naargelang de grootte van de croissants, op het deeg, rol
en bak ze vervolgens
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Graag uw mening over mijn blog...