woensdag 30 januari 2013

RECEPT : Gevulde croissants



 











Met ham of gerookte zalm
- 3 sneden ham of gerookte zalm (ongeveer 100 g)
- 30 g geraspte gruyère

Voor croissants met ham raden we u aan om de sneden direct op het deeg te plaatsen vooraleer de driehoekjes uit te snijden. Het is dan voldoende er 1 tot 2 lepeltjes geraspte gruyère op te leggen, al naargelang de grootte van de croissants, vooraleer ze te rollen en te bakken.

Met krab en sesamzaadjes
- 100 g krabsnippers
- 50 g emmenthal in kleine blokjes
- 30 g sesamzaadjes

Leg 1 tot 2 lepeltjes vulling, naargelang de grootte van de croissants, op het deeg en vervolgens 1 tot 2 blokjes kaas.  Gebruik de Cuby Chef met de grote rooster om de kaas te snijden, uw blokjes zullen dezelfde vorm hebben.  Bestrooi ze, eenmaal gerold en met eigeel ingewreven, met sesamzaadjes vooraleer ze te bakken.

Met worstjes
- 8 tot 16 cocktailworstjes
OF
- 4 chipolata’s in 4 stukken van dezelfde grootte gesneden
OF
- 4 merguez in 4 stukken van dezelfde grootte gesneden

Deze minicroissants staan in de top van de kinderen en zijn zeer gemakkelijk te maken. De worstjes worden rauw op de deegdriehoekjes geplaatst vooraleer ze gerold worden. (U zal er 1 tot 2 stukken op plaatsen volgens de grootte van de croissants.)

Met paprika en komijn
- 1 hardgekookt ei
- 1 gekookte aardappel
- 15 g paprika
- 5 g komijnzaadjes
- 30 ml olijfolie

Plet het hardgekookt ei samen met de aardappel en voeg er de paprika en de olijfolie aan toe. Uw vulling moet soepel zijn en de textuur van een deeg
hebben. Eenmaal gerold en met eigeel ingestreken, kan u de croissants lichtjes bestrooien met de komijnzaadjes vooraleer ze te bakken.

Met tonijn en artisjok
- Puree van 2 artisjokbodems
- 1 klein doosje uitgelekte tonijnsnippers
- 80 g smeerkaas

Meng de artisjokpuree met de uitgelekte tonijnsnippers en de smeerkaas.
Leg van deze mengeling 1 tot 2 lepeltjes op ieder driehoekje naargelang de grootte van de croissants. Rol ze op en bak ze.

Met asperges en mascarpone
- 80 g mascarpone
- 16 groene aspergepunten
- 30 g maanzaadjes
- 1 eigeel om de croissants in te strijken

Leg 1 tot 2 lepeltjes mascarpone op de driehoekjes. Om de croissants in dit geval te rollen, zal het gemakkelijker zijn, ieder driehoekje voorzichtig op te heffen, op het Deegblad te leggen en er vervolgens 1 tot 2 aspergepunten op de mascarpone bij te leggen vooraleer ze op te rollen. De aspergepunten mogen lichtjes uitsteken op de zijkant van de croissant.
Bestrijk ze met het eigeel en strooi er maanzaadjes over vooraleer ze te bakken.

Op zijn Thaïs
- 150 g kipfilet in blokjes gesneden
- 5 g poedersuiker
- 5 ml azijn
- 10 ml sojasaus
- 5 ml olie
- Zout en peper

Gebruik de Cuby Chef om het kipfilet in blokjes te snijden.  Meng alle ingrediënten van de vulling en leg 1 tot 2 lepels vulling op iedere driehoek naargelang hun grootte,vooraleer ze te rollen en te bakken.

Met (ontdooide) rauwe garnalen
- 100 g gepelde garnalen
- 30 ml paneermeel
- 1 knoflookteentje
- 15 ml gehakte peterselie

Hak de rauwe gepelde garnalen fijn en meng ze onder de overige ingrediënten. Leg 1 tot 2 lepeltjes vulling, naargelang de grootte van de croissants, op het deeg, rol en bak ze vervolgens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag uw mening over mijn blog...