woensdag 30 januari 2013

RECEPT: Confituren






Framboos en perzik 
- 150 g frambozen
- 150 g perziken, geschild en ontpit
- 250 g confituursuiker
 
1e kooktijd: 3 min 30 met deksel – 750 watt – Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel – Rusttijd 2 min

Doe alle ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 30 min rusten zodat de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.

Rabarber en kers
- 200 g rabarber, in kleine blokjes
- 100 g kersen, ontpit
- 250 g confituursuiker
 
1e kooktijd: 5 min met deksel – 750 watt – Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min 30 zonder deksel – Rusttijd 2 min

Doe de rabarber met 25 ml water in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l en kook gedurende 2 min met deksel en laat 2 min rusten.
Voeg de kersen en de suiker toe en kook 3 min met deksel, roer goed en kook opnieuw 3 min 30 zonder deksel. Laat rusten. Indien gewenst, kan je de confituur nog mixen vooraleer een confituurpot te vullen.

Aardbei en Grand Marnier
- 300 g aardbeien
- 250 g confituursuiker
- 25 ml Grand Marnier
 
1e kooktijd: 3 min met deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min

Doe alle ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, behalve de Grand Marnier, meng en laat 30 min rusten zodat de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven. Voeg de Grand Marnier toe, meng en vul een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.

Peer, vanille en citroen
- 15 ml limoensap
- 300 g peer, geschild en ontpit
- 1 vanillestokje, in 2 gesneden
- 250 g confituursuiker
 
1e kooktijd: 3 min 30 met deksel - 750 watt - Rusttijd 3 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel - Rusttijd 5 min

Doe alle ingrediënten in volgorde in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 30 min rusten zodat de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.

Abrikoos en nectarine
- 200 g abrikozen, geschild en ontpit
- 100 g nectarines, geschild en ontpit
- 250 g confituursuiker
- 2 ml bitter amandel extract
 
1e kooktijd: 3 min 30 met deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 mn 30 zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 5 min

Doe alle ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 30 min rusten zodat de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot.

Mango en kardemom
- 1 mooie mango (300 g zonder pit)
- 2 kardemomzaadjes
- 250 g confituursuiker
 
1e kooktijd: 3 mn couvert - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min 30 zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 5

Doe alle ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 1 u rusten zodat de suiker goed kan intrekken. Kook.
Verwijder de kardemom, mix met de mixer en doe in een confituurpot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag uw mening over mijn blog...