Framboos en perzik
- 150 g
frambozen
- 150 g perziken, geschild en ontpit
- 250 g confituursuiker
- 150 g perziken, geschild en ontpit
- 250 g confituursuiker
1e kooktijd: 3 min 30 met deksel – 750 watt – Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel – Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel – Rusttijd 2 min
Doe alle
ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 30 min rusten zodat
de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.
Rabarber
en kers
- 200 g
rabarber, in kleine blokjes
- 100 g kersen, ontpit
- 250 g confituursuiker
- 100 g kersen, ontpit
- 250 g confituursuiker
1e kooktijd: 5 min met deksel – 750 watt – Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min 30 zonder deksel – Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min 30 zonder deksel – Rusttijd 2 min
Doe de
rabarber met 25 ml water in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l en kook gedurende 2
min met deksel en laat 2 min rusten.
Voeg de kersen en de suiker toe en kook 3 min met deksel, roer goed en kook opnieuw 3 min 30 zonder deksel. Laat rusten. Indien gewenst, kan je de confituur nog mixen vooraleer een confituurpot te vullen.
Voeg de kersen en de suiker toe en kook 3 min met deksel, roer goed en kook opnieuw 3 min 30 zonder deksel. Laat rusten. Indien gewenst, kan je de confituur nog mixen vooraleer een confituurpot te vullen.
Aardbei
en Grand Marnier
- 300 g
aardbeien
- 250 g confituursuiker
- 25 ml Grand Marnier
- 250 g confituursuiker
- 25 ml Grand Marnier
1e kooktijd: 3 min met deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min
Doe alle
ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, behalve de Grand Marnier, meng en
laat 30 min rusten zodat de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven. Voeg de Grand Marnier toe, meng en vul een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.
Breng aan de kook zoals beschreven. Voeg de Grand Marnier toe, meng en vul een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.
Peer,
vanille en citroen
- 15 ml
limoensap
- 300 g peer, geschild en ontpit
- 1 vanillestokje, in 2 gesneden
- 250 g confituursuiker
- 300 g peer, geschild en ontpit
- 1 vanillestokje, in 2 gesneden
- 250 g confituursuiker
1e kooktijd: 3 min 30 met deksel - 750 watt - Rusttijd 3 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel - Rusttijd 5 min
2e kooktijd: 3 min zonder deksel - Rusttijd 5 min
Doe alle
ingrediënten in volgorde in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 30 min
rusten zodat de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot. Indien gewenst, kan je de confituur eerst nog mixen.
Abrikoos
en nectarine
- 200 g
abrikozen, geschild en ontpit
- 100 g nectarines, geschild en ontpit
- 250 g confituursuiker
- 2 ml bitter amandel extract
- 100 g nectarines, geschild en ontpit
- 250 g confituursuiker
- 2 ml bitter amandel extract
1e kooktijd: 3 min 30 met deksel - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 mn 30 zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 5 min
2e kooktijd: 3 mn 30 zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 5 min
Doe alle
ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 30 min rusten zodat
de suiker goed kan intrekken.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot.
Breng aan de kook zoals beschreven en doe in een confituurpot.
Mango en
kardemom
- 1 mooie
mango (300 g zonder pit)
- 2 kardemomzaadjes
- 250 g confituursuiker
- 2 kardemomzaadjes
- 250 g confituursuiker
1e kooktijd: 3 mn couvert - 750 watt - Rusttijd 2 min
2e kooktijd: 3 min 30 zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 5
2e kooktijd: 3 min 30 zonder deksel - 750 watt - Rusttijd 5
Doe alle
ingrediënten in de MicroPlus Schenkkan 1,5 l, meng en laat 1 u rusten zodat de
suiker goed kan intrekken. Kook.
Verwijder de kardemom, mix met de mixer en doe in een confituurpot.
Verwijder de kardemom, mix met de mixer en doe in een confituurpot.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Graag uw mening over mijn blog...