zondag 8 juli 2012

RECEPT : Gegratineerde aardappelschotel met ham en prei in de MICROPLUS



Benodigdheden:
750 gram aardappelen
3 keer wit van prei
2 dik gesneden gekookte hesp
200 gram gruyère kaas
1 doosje room
zout, peper.





Werkwijze:
Schil de aardappelen, maak de prei schoon en snij hem in dunne plakjes.
De aardappelen snijden we in dunne schijfjes met de Groentensnijder Plus. Snij de hesp eveneens in zeer fijne blokjes.
Beboter de MicroPlus kom. Doe er vervolgens 1 laag schijfjes aardappelen in, dan wit van prei en de blokjes hesp. Giet er een beetje magere room over, strooi er wat geraspte kaas over en zout en peper. Herhaal dit tot ongeveer alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met het overschot aan room, een dikke laag geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper. Kook in de microgolfoven op vol vermogen gedurende 18 minuten. Laat 2 minuten rusten. Verwijder het deksel en kook nog gedurende 3 minuten op vol vermogen. Laat nog eens 2 minuten rusten in de oven. Dien onmiddellijk op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag uw mening over mijn blog...