Benodigdheden:
500g scampi’s (ontdooid
en ontdarmd)
1 gele paprika
1 rode paprika
1 prei
2 dikke wortelen
2 visbouillonblokjes
250ml room
100ml witte wijn
350ml water
Instant roux
Currypoeder
Peper en zout
| ||||||||||||||||||
Bereidingswijze:
Was
de prei en snijd in stukjes met het koksmes
op de snijplank
Was
de paprika’s en snijd in 8 stukken. Hak fijn in de turbomax.
Schil
de wortelen met de fijnschiller en snijd
in enkele stukken met het keukenmes.
Hak fijn in de turbomax.
Doe
alle groenten in het diep vergiet van de 101°microgourmet
stoomkoker.
Doe
in het onderste recipiënt 350ml water en 2 visbouillonblokjes.
Pel
de scampi’s en zorg ervoor dat het darmkanaal is verwijderd.
Doe
ze in de stoommand (zonder gaatjes).
Kruid
goed met peper, zout en curry.
Schenk
de room en witte wijn erbij.
Sluit
af met het deksel en stoom gedurende 17 minuten op 750W.
Doe
alle groenten en de scampi’s met saus in de ultrapro
3.5L. Meng goed met de serveerlepel.
Maak
nog wat extra saus door wat van het kookvocht in de microplus schenkkan 1L te doen
met wat instant roux. Meng goed met
de klopper.
Zet
2 keer gedurende 1.30 minuten in de microgolfoven op 750W. Meng tussenin goed
met de
klopper.
Meng
de saus bij de groenten en scampi’s met behulp van de serveerlepel.
Kruid
eventueel nog wat bij met curry, peper en zout.
Tip : Lekker met rijst of
pasta.
Smakelijk
!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Graag uw mening over mijn blog...