dinsdag 4 september 2012

RECEPT : Scampi's met groenten en curryroomsaus in de 101° MICRO GOURMET




Benodigdheden:

 500g scampi’s (ontdooid en ontdarmd)
 1 gele paprika
 1 rode paprika
 1 prei
 2 dikke wortelen
 2 visbouillonblokjes
 250ml room
 100ml witte wijn
 350ml water
 Instant roux
 Currypoeder
 Peper en zout




















Bereidingswijze:
Was de prei en snijd in stukjes met het koksmes op de snijplank
Was de paprika’s en snijd in 8 stukken. Hak fijn in de turbomax.
Schil de wortelen met de fijnschiller en snijd in enkele stukken met het keukenmes
Hak fijn in de turbomax.
Doe alle groenten in het diep vergiet van de 101°microgourmet stoomkoker.
Doe in het onderste recipiënt 350ml water en 2 visbouillonblokjes.
Pel de scampi’s en zorg ervoor dat het darmkanaal is verwijderd.
Doe ze in de stoommand (zonder gaatjes).
Kruid goed met peper, zout en curry.
Schenk de room en witte wijn erbij.
Sluit af met het deksel en stoom gedurende 17 minuten op 750W.
Doe alle groenten en de scampi’s met saus in de ultrapro 3.5L. Meng goed met de serveerlepel.
Maak nog wat extra saus door wat van het kookvocht in de microplus schenkkan 1L te doen 
met wat instant roux. Meng goed met de klopper.
Zet 2 keer gedurende 1.30 minuten in de microgolfoven op 750W. Meng tussenin goed met de
klopper.
Meng de saus bij de groenten en scampi’s met behulp van de serveerlepel.
Kruid eventueel nog wat bij met curry, peper en zout.

Tip : Lekker met rijst of pasta.

Smakelijk !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Graag uw mening over mijn blog...