Benodigdheden:
2 kipfilets of 1
dubbele kipfilet
350 gram gehakt
(runds- en varkensgehakt)
1 mager
kippenbouillonblokje
kipkruiden, eventueel
wat currypoeder
maïzena of
arrowroot (natuurwinkel)
1 doosje
room of 1 doosje alpro soya cuisine
verse
champignons of 1 blik champignons.
Werkwijze:
Snijd de champignons in schijven en de kip in
kleine stukjes.
Leg eerst de champignons in de microgolf kom
en daarbovenop de kippebrokjes.
Kruid met de kipkruiden (eventueel ook met wat
currypoeder) en verkruimel hierboven het mager kippenbouillonblokje. Rol het
gehakt tot kleine balletjes en leg de balletjes bovenop de kippebrokjes. Goed
verdelen over gans de kom.
Dit geheel zetten we gedurende 5 minuten in de
microgolf op maximum.
Na 5 minuten de kom eens uit de microgolf
nemen en alles eens goed losmaken en goed omroeren met de menglepel.
Opnieuw de kom in de microgolf zetten
gedurende 5 minuten op maximum.
Alles nog eens goed losmaken en goed omroeren
met de menglepel.
Hierover het doosje room gieten en de maïzena
over het geheel strooien.
Nog eens goed omroeren met de menglepel en
opnieuw in de microgolf plaatsen gedurende 2 minuten op maximum vermogen. Nog
eens omroeren en klaar.
Dit recept werd klaargemaakt in de microplus
kom.