zondag 8 juli 2012

RECEPT : Vol-au-vent in de MICROPLUS




Benodigdheden:
2 kipfilets of 1 dubbele kipfilet
350 gram gehakt (runds- en varkensgehakt)
1 mager kippenbouillonblokje
kipkruiden, eventueel wat currypoeder
maïzena of arrowroot (natuurwinkel)
1 doosje room of 1 doosje alpro soya cuisine
verse champignons of 1 blik champignons.




Werkwijze:
Snijd de champignons in schijven en de kip in kleine stukjes.
Leg eerst de champignons in de microgolf kom en daarbovenop de kippebrokjes.
Kruid met de kipkruiden (eventueel ook met wat currypoeder) en verkruimel hierboven het mager kippenbouillonblokje. Rol het gehakt tot kleine balletjes en leg de balletjes bovenop de kippebrokjes. Goed verdelen over gans de kom.
Dit geheel zetten we gedurende 5 minuten in de microgolf op maximum.
Na 5 minuten de kom eens uit de microgolf nemen en alles eens goed losmaken en goed omroeren met de menglepel.
Opnieuw de kom in de microgolf zetten gedurende 5 minuten op maximum.
Alles nog eens goed losmaken en goed omroeren met de menglepel.
Hierover het doosje room gieten en de maïzena over het geheel strooien.
Nog eens goed omroeren met de menglepel en opnieuw in de microgolf plaatsen gedurende 2 minuten op maximum vermogen. Nog eens omroeren en klaar.

Dit recept werd klaargemaakt in de microplus kom.