Benodigdheden :
1 kg mosselen
een ui
1 stengel
selder
peterselie
4 blaadjes laurier
2 takjes tijm
150 ml witte wijn + 250ml water
Peper van de molen
Bereidingswijze :
Het vuil van de mosselen verwijderen
en daarna heel goed spoelen. Doe dan de mosselen
in de microgourmet en eventjes laten
uitlekken, bestrooien met peper(kruidenmolen plus)
Eventjes de mosselen opschudden en nog eens bepeperen.
Doe 250ml water en 150ml witte wijn(maatbeker+kurkentrekker)
in het recipiënt.
Bestrooi de mosselen met de
fijngehakte ui en kruiden(turbo max) en daar bovenop een takje
tijm en 2 blaadjes laurier. In het recipiënt mag je ook een klein beetje
kruiden en ui, laurier en
een takje tijm toevoegen. Plaats het
deksel erop en 15 min in de microgolf 750watt.
Mosselen zijn klaar, doe ze daarna
in de Iso Duo 2.5l of serveerwonder, en giet er een beetje vocht op. Klaar om
te serveren.
MOSSELSAUS
½ koffielepel mosterd, 4 eetlepels
mayonaise, 2 kleine augurken +1 koffielepel kappertjes, fijngehakt in de turbo
max + een beetje vocht en kruiden van de mosselen.(naar believen een teentje
look,lookpers)
Dit alles goed mengen in de mini
mengkom.
superlekker, bedankt!!
BeantwoordenVerwijderen