zondag 8 juli 2012

RECEPT : Mosselen in de 101° MICRO GOURMET




Benodigdheden :
1 kg mosselen
een ui
1 stengel selder
peterselie
4 blaadjes laurier
2 takjes tijm
150 ml witte wijn + 250ml water
Peper van de molen








Bereidingswijze :
Het vuil van de mosselen verwijderen en daarna heel goed spoelen. Doe dan de mosselen
in de microgourmet en eventjes laten uitlekken, bestrooien met peper(kruidenmolen plus)
Eventjes de mosselen  opschudden en nog eens  bepeperen.   
Doe 250ml water en 150ml witte wijn(maatbeker+kurkentrekker) in het recipiënt.
Bestrooi de mosselen met de fijngehakte ui en kruiden(turbo max) en daar bovenop een takje
tijm en 2 blaadjes laurier.  In het recipiënt mag je ook een klein beetje kruiden en ui, laurier en
een takje tijm toevoegen. Plaats het deksel erop en 15 min in de microgolf 750watt.
Mosselen zijn klaar, doe ze daarna in de Iso Duo 2.5l of serveerwonder, en giet er een beetje vocht op. Klaar om te serveren.

MOSSELSAUS
½ koffielepel mosterd, 4 eetlepels mayonaise, 2 kleine augurken +1 koffielepel kappertjes, fijngehakt in de turbo max + een beetje vocht en kruiden van de mosselen.(naar believen een teentje look,lookpers)
Dit alles goed mengen in de mini mengkom.  

1 opmerking:

Graag uw mening over mijn blog...